Het eerste gerecht dat ik maakte was de bananabread. Mijn eerste poging mislukte. Ik kocht amandelmeel bij een Turkse winkel - en de meel zag er een beetje grof uit. De cake was erg bros en viel uit elkaar toen ik de cake uit de cakevorm probeerde te halen. Misschien komt het ook omdat ik alles met de hand deed in plaats van een keukenmachine? Maar verder was de cake heerlijk ook al zag het eruit als een smeuïg hoopje.
Poging twee - ik gebruikte dit keer het amandelmeel van De Tuinen - veel fijner van structuur. En de cake was goed gelukt! Ook deed ik stukjes pure chocolade erbij - nog lekkerder. Bananabread is een verrukkelijk tussendoortje, je mist het -slechte!- witte meel niet.
p.s zo ziet mijn keukentafel er vaak uit als ik eetfoto's voor mijn blog:-), haha
3 rijpe bananen
50 gram dadels, zonder pit
3 eieren
150 gram amandelmeel
1 1/2 theelepel baking soda
snuf zout
verwarm de oven voor op 175 graden
pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine - ik deed dat met een vork en ik sneed de dadels klein
klop in andere kom de eieren met een snuf zout luchtig
meng de bananenpuree met de eieren
spatel het amandelmeel door het beslag en voeg de baking soda toe
zorg dat er een egaal mengsel ontstaat
vet een cakevorm in met een bakspray
giet het mengsel in de vorm en bak het bananabread in ongeveer 45-50 minuten af.
wordt de bovenkant tussentijds te donker? dek deze dan af met een stukje bakpapier
het bananabread is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt
laat de cake afkoelen op een rooster
yay, dit mag ik ook!
BeantwoordenVerwijderenIk bak mijn broden ook altijd met amandelmeel maar het is zo ontzettend duur geworden sinds kort. Het dubbele van wat het was en het was al duur :/ Beetje jammer. Gelukkig valt de hoeveelheid amandelmeel in dit brood mee.
Dit lijkt me een lekker brood!
Ik dacht dat amandelmeel altijd een beetje prijzig was. Wat jammer:-(! Deze bananenbrood is betaalbaar:-), yeahhhhh!
VerwijderenIk moest soms wel lachen juist om de foto's omdat ze vaak wel erg bewerkt lijken: op pagina 18 lijkt er duidelijk een extra amandel te zijn gephotoshopt op de kiwi en soms zijn de sinaasappels en limoenen bijna neonkleur. Ik heb nog niets geprobeerd te maken maar de eimuffins, crackers, portobello en al die lekkere repen lijken me zalig! Ik laat het je weten.
BeantwoordenVerwijderenPascale X
Ha, ik zie het ook:-) Een vreemd liggende amandel. Ja, die eimuffins wil ook maken, en de ricottataart en die bars. Jum!
VerwijderenDit boek staat ook op mijn wishlist, wie weet gaat dat me helpen wat kilo's kwijt te raken, zonder volledig op een houtje te moeten bijten..Ziet er goed uit, dat bananabread!
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit boek ook gekocht puur voor de toetjes en tussendoortjes, haha. Dat is wat ik het meest mis als ik stop met eten van chips, taart en al de andere lekkere dingen.
Verwijderenhm ik ken alleen het recept van het bananenbrood met heel veel suiker erin (dat je je afvraagt waarom het brood heet het is meer cake eigenlijk....) (is overigens wel erg lekker). Misschien deze ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenO ja, de variant met heeel veel suiker is heel lekker:-).
VerwijderenIk vind het ook meer een cake dan brood, maar ik nam letterlijk het recept over van het kookboek. Dit variant is ook heel lekker, als je pure choco bijdoet, zaliggggg:-)
Hmm, dit ziet er echt lekker uit. Ik vind het idee achter de Voedselzandloper heel erg interessant en heb ook al een aantal kaar door dit boek gebladerd als ik het tegenkwam, maar heb het om de een of andere reden steeds weer weggelegd. De vormgeving sprak me niet aan of zo, haha. Oppervlakkig hè? Dit gerecht lijkt me echter wel weer heel erg lekker, dus dat brengt me wel weer aan het twijfelen.
BeantwoordenVerwijderenO en als dat je rommelige keuken is, dan wil je niet in mijn oorlogsgebied terecht komen als ik kook. :')
Lekker recept! Ik krijg zin om ook weer eens bananabread te maken. Zelf stop ik er vaak rozijnen in (en ja, rozijnen zijn een caloriebom, maar als je ze met mate eet maakt het niet uit)
BeantwoordenVerwijderen